top of page

Hoe werkt laserontharing?

DEFINITIEVE TRIPLE DIODE LASERONTHARING IN ONS INSTITUUT

Welkom bij onze uitgebreide FAQ-sectie over laserontharing! Bij ons erkend laserinstituut Kelly's Schoonheidssalon maken we gebruik van de meest geavanceerde technologie – de triple diode laser met ice cooling – om je een effectieve en comfortabele ontharingsbehandeling te bieden. We beschikken uiteraard over de nodige certificaten en het CE medical label. Bij ons salon kies je voor echte resultaten in een veilige en professionele werkomgeving voor permanent ontharen.

 

Ontdek hieronder antwoorden op al je vragen over hoe we werken, wat je kunt verwachten tijdens en na de laserbehandeling, en hoe wij zorgen voor veilige en langdurige resultaten. Wij zorgen mee voor definitieve ontharing.

kelly laser 1 actie_edited_edited_edited

#1 DIODE LASERONTHARING UIT DE BENELUX 

Pijnloze laserontharing
Laserontharing pijnloos

Laserontharing
VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een methode om ongewenst haar permanent te verwijderen door middel van geconcentreerde lichtstralen (laser) die de haarzakjes beschadigen, waardoor de haargroei vermindert. Wij gebruiken de nieuwste technologie, de triple diode laser met ijskoeling, voor effectieve en comfortabele behandelingen. Deze technologie combineert drie verschillende golflengten om diverse haar- en huidtypes te behandelen.

Hoe werkt laserontharing?

De triple diode laser zendt geconcentreerde lichtstralen uit die worden geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar. Deze energie wordt omgezet in warmte, die het haarzakje beschadigt en de haargroei stopt of vertraagt. Onze triple diode laser maakt gebruik van drie golflengten – 755 nm, 808 nm, en 1064 nm – om zowel oppervlakkige als diepe haarzakjes effectief te behandelen. De ijskoelingstechnologie zorgt ervoor dat de huid tijdens de behandeling gekoeld wordt, wat het comfort verhoogt en de kans op bijwerkingen vermindert.

Is laserontharing permanent?

Laserontharing resulteert in een permanente vermindering van haargroei. De meeste mensen ervaren langdurige resultaten, maar sommige haren kunnen na verloop van tijd weer groeien, zij het dunner en lichter. Met onze triple diode laser met ijskoeling en geavanceerde golflengten kunnen we zeer effectieve en langdurige resultaten bereiken tot wel 90% geschikt voor veelal elk huid- & haartype.

Hoeveel laser behandelingen heb ik nodig?

De meeste mensen hebben 6 tot 8 sessies nodig voor optimale resultaten. Dit kan variëren afhankelijk van je haartype, huidskleur, en het te behandelen gebied. Omdat haar in verschillende groeifasen groeit, zijn meerdere sessies nodig om alle haren effectief te behandelen met een tussenpoze van idealiter 4-6 weken.

Is laserontharing pijnlijk?

Het ongemak bij Laserontharing varieert per persoon, maar de meeste mensen beschrijven het gevoel als het zeer licht knappen van een elastiekje tegen de huid. Onze triple diode laser met ijskoeling zorgt voor extra comfort tijdens de behandeling door de huid te koelen en pijn te minimaliseren. De koeltechnologie maakt de behandeling aanzienlijk comfortabeler dan traditionele lasertechnieken.

Is laserontharing veilig?

Ja, laserontharing is veilig wanneer uitgevoerd door een gekwalificeerde professional zoals ons. Onze triple diode laser met ijskoeling is ontworpen om veilig en effectief te zijn voor verschillende huidtypes. Het is belangrijk om een voorafgaand consult te hebben om je huidtype en haarkleur te beoordelen. Dankzij de variabele golflengten kunnen we de behandeling aanpassen aan je specifieke huid- en haartype, wat de veiligheid en effectiviteit verhoogt.

Wat zijn de bijwerkingen van laserontharing?

Mogelijke bijwerkingen van laserontharing zijn roodheid, zwelling, en lichte huidirritatie die meestal binnen enkele uren tot een paar dagen verdwijnen. Dankzij de ijskoelingstechnologie van onze laser zijn bijwerkingen meestal zeer mild en tijdelijk. Zeldzame bijwerkingen kunnen veranderingen in huidpigmentatie of blaarvorming zijn.

Hoe moet ik me voorbereiden op laserontharing?

Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen zelfbruiners enkele weken voor de laserontharing. Scheer het te behandelen gebied 24 tot 48 uur voor je afspraak en vermijd andere ontharingsmethoden zoals waxen of epileren, aangezien deze de haarzakjes verwijderen die de laser moet targeten. Het is belangrijk om de huid schoon en vrij van lotions, crèmes en make-up te houden op de dag van de behandeling.

Wat moet ik doen na de laserontharing?

Vermijd directe blootstelling aan de zon na de laserontharing en gebruik zonnebrandcrème op de behandelde gebieden. Vermijd ook hete douches, sauna's, en intensieve fysieke activiteiten voor een paar dagen om de huid te laten herstellen. Onze specialisten geven je specifieke nazorginstructies om optimale resultaten te garanderen. Het is ook raadzaam om strakke kleding te vermijden die wrijving op de behandelde gebieden kan veroorzaken.

Kan iedereen laserontharing ondergaan?

Laserontharing werkt het beste op donkere haren en lichte huid. Onze triple diode laser met ijskoeling is echter geschikt voor verschillende huidtypes en haarkleuren, inclusief donkere huidtypes. De drie verschillende golflengten (755 nm voor lichte en fijne haren, 808 nm voor middelhoge penetratie en algehele effectiviteit, en 1064 nm voor donkere en diepere huidtypes) maken het mogelijk om behandelingen aan te passen aan diverse huid- en haarkleuren. Mensen met zeer lichte of grijze haren kunnen minder effectieve resultaten ervaren. Een consult met een specialist kan helpen bepalen of je een geschikte patient bent.

Kan ik laserontharing combineren met andere behandelingen?

Ja laserontharing kan je combineren, maar het is belangrijk om dit te bespreken met je specialist. Sommige behandelingen kunnen het beste op verschillende tijdstippen worden uitgevoerd om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen. Onze specialisten kunnen je adviseren over de beste combinaties van behandelingen. Bijvoorbeeld, huidverjongingsbehandelingen of chemische peelings moeten mogelijk worden gepland op andere tijdstippen om irritatie te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van onze laserontharing ten opzichte van andere ontharingsmethoden?

Onze Laserontharing biedt langdurige resultaten, minder ingegroeide haren, en een gladde huid zonder de noodzaak voor regelmatige ontharingssessies zoals bij scheren of waxen of een IPL laser. Met onze triple diode laser met ijskoeling ervaar je ook minder ongemak en een snellere hersteltijd. Bovendien is het een tijdbesparende oplossing op de lange termijn, aangezien je minder tijd en geld hoeft te besteden aan andere tijdelijke ontharingsmethoden.

DEFINITIEVE LASERONTHARING INFOVIDEO

Annelien V.

"Na jaren van gedoe met ingegroeide haren en scheerirritatie, besloot ik de laserontharing bij Kelly eens te proberen. Wat een verschil al na twee sessies! Mijn huid is nu superglad en ik hoef me zelfs niet meer te scheren, doe zo verder. Bovendien heel vriendelijk en professioneel ontvangen"

Bieke l.

"Ik was eerst nogal sceptisch over  laserontharing, maar na een paar sessies zag ik al veel minder haargroei. De behandeling is snel en doet bijna geen pijn. Echt een aanrader voor iedereen die voorgoed van z’n haren af wil bij Kelly!
Heel tevreden"

Sophie T.

"Ik had nooit gedacht dat diode laserontharing zo goed zou werken. Als vast klant bij Kelly voel ik me altijd op mijn gemak en het resultaat is geweldig. Veel minder haargroei en stoppels. Thanks, Kelly - aanradertje in Landegem!"
bottom of page